Haşere ilaçlama doğa üzerinde bulunan haşerelerden çevreye yayılmakta olan mikrop bakteri ve virüslere karşı verilen mücadelenin genel adıdır.
Haşere ilaçlama insanların günlük yaşam ortamlarında karşılaşabileceği böcek ve kemirgenlerin yaydığı hastalıklara karşı mücadele amacı ile yapılır.
Haşereler insanların sağlığına zarar verecek ve hatta ölümcül sonuçlar doğurabilecek bakteri ve virüsleri taşımaktadır. Haşerelerden bulaşan hastalıklar veba, hantavirüs, ve gastoenteritis gibi birçok hastalık taşırlar.
Haşere ilaçlamada kullanılan ilaçlar sağlık bakanlığı onaylı olup kreş, ev, işyerleri, toplu taşıma araçları gibi yerlerde gönül rahatlığı ile kullanılmaktadır.
İlaçlama sektöründe yüzlerce farklı haşere ve kemirgenle mücadele verilmektedir. Her böcek ve kemirgen için yapılacak uygulama birbirinden farklı olmaktadır. Profesyonellik burada devreye girmektedir. Tecrübemiz ve kalitemiz sayesinde İzmitim İlaçlama olarak uygulamalarımızda %99 çözüm almaktayız.
Haşere ilaçlama tek başına yapılamaz. Haşere ilaçlama yapacak personelin mesul müdür belgesi ve biyosidal ürün uygulayıcı belgeleri olması gerekmektedir. Bu belgeler haşere ilaçlama yapacak personelin eğitimli ve işini artık güvenle yapacağı anlamına gelir.
Haşere İlaçlama ilacı olarak kullanılan ilk maddeler arsenik ve kükürttür.</p> <p>16 yy’da bitkisel kökenli olan nikotin kullanılmaya başlanan Haşere İlaçlama konusunda daha sonraları 19 yy’da krizantemden elde edilen pyrethrum kullanılmaya başlanmıştır.</p> <p>2. dünya savaşı yıllarından sonra İsveçli, Amerikalı ve Alman kimyagerler ddt ve organo fosforlu birleşikleri bulmuşlar ve Haşere İlaçlama için kullanmışlardı.
Günümüzde halk sağlığı alanında kullanılan pestisitlerin bir çoğu pyrethrum bazlı piretroid grubu kimyasallardır.</p> <p>Bu kullanılan kimyasallara yıllar içinde direnç ve bağışıklık oluşmuştur.</p> <p>Bu ilaçlara olan bağışıklıktan ötürü eski etkinliği söz konusu bile değildir.</p> <p>Bu nedenle jel yem ilaç kullanımı başlamıştır.
Jel yem uygulaması, ulv, soğuk sisleme, pülverizatör uygulama, zehirli yem istasyonu, canlı yakalama kafesleri, jel monitörleri, karasinek cihaz kurulumu, fumigasyon.
Bu konuda firmamızı arayıp, evinizdeki haşere türünü bildirmeniz gerekir. Haşere bilgisi mevcut değilse fotoğrafını çekip, firmamızdan bilgi alabilirsiniz.
İlaçlama öncesinde mutfakta açıkta gıda maddesi bırakmamanız gerekir. Ayrıca evde bulunan tüm canlıları (kedi, kuş, köpek vs.) evden çıkarmanız gerekir.
Bütün haşere ilaçları, çok düşük bir ihtimal ile 12 yaş altı çocuklarda ciltte tahriş yapabilmektedir. Bunu engellemek için bebeğin/çocuğun eşya ve oyuncaklarının ilaçlamadan önce hava almayacak şekilde poşetlenmesi, evden çıkartılması veya ilaçlama sonrasında yıkanması gereklidir.
Özellikle kullanılan ilaç – ekipman, uygulama yönteminin yanlış yapılmasından veya yanlış ilaç/ürün kullanımından ötürü bağışıklık kazanma ihtimalleri söz konusu olabilir veyahut haşere kaynağı evinizin / iş yerinizin dışından olma ihtimali söz konusudur. Bu konuda ileri tecrübeye sahip olan firmamız gerekli bilgiyi telefonda veya ilaçlanacak alanda bilgilendirmesini sağlayacaktır.
İlaçlama sonrasında kesinlikle detaylı bir temizliğe gerek yoktur. Hatta 2 – 3 (iki – üç) gün kadar temizlik yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü haşereler evinize giriş – çıkış yolları keşfetmiş olabilirler. Beslenmek veya dinlenmek maksatı ile evinize ilaçlamadan sonra girdiklerinde, ilacın kalıntısıyla etkisiz hale gelmesi sağlanır. Sadece özel durumlar olan; haşere bağışıklığı ve özel kimyasal uygulanması durumunda sizlere verilecek talimat listesinde basit temizlik yöntemleri yeterli olacaktır.
İlaçlarımız kesinlikle kokulu değildir. İnsan sağlığına hiç bir zararı olmayan maddelerden formüle edilmiş, leke bırakmayan ürünlerdir.
İlaçlama sonrasında evinizin genellikle 1 (bir) saat kapalı kalması gerekir. Bu süreç haşere ve kemirgen sorununa göre değişiklik gösterir. Örnek olarak; fare ilaçlamasında evinizin kapalı kalmasına gerek yoktur. Kalorifer-hamam böceği, pire gibi sorunlarda evinizin 1 (bir) saat kapalı kalması yeterli olacaktır. Tahta kurusu, Akrep gibi tehlikeli haşerelerde kapalı kalma süresi 2 – 3 (iki – üç) saat civarında olacaktır. Konu hakkında operatör sizi bilgilendirecektir.
Kesinlikle temizlenmesine / yıkanmasına gerek yoktur. Sadece özel durumlar olan bağışıklık söz konusu varsa, size bilgi verilir ve gerekli müdahaleler açıklanır.